2013 yılı Mayis ayı konuları

ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ GİRİŞ

  • ais



Aday İşlemleri Sistemi
Adayların ÖSYM'ye yapacakları Bireysel Sınav Başvuru ve Tercih İşlemleri ile Kayıt Bilgilerini Görüntüleme ve Takip İşlemlerini gerçekleştirmeleri için T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve Şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yapması gerekmektedir.
SİSTEME GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Mevcut şifrelerini hatırlamayan ve şifresi olmayan adayların şifre edinme işlemleri alınan karar gereği ancak başvuru merkezlerinden yapılabilmektedir. Nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile başvuru merkezlerine şahsen giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz.Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip , Aday İşlemleri Sistemini kullanabilirsiniz.

2014 ALES GİRİŞ SINAVI (İLKBAHAR DÖNEMİ)

  • ais


2014 ALES İLK BAHAR BAŞVURULARI
2014 AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (İLKBAHAR DÖNEMİ)
2011, 2012 ,2013 veya 2014 yıllarında ÖSYM'nin yapmış olduğu sınav uygulaması gerçekleşen herhangi bir sınava başvuru merkezlerinden başvurmuş olan adaylar kayıt işlemlerini Aday İşlemleri Sistemi'ni kullanarak yapabilirler. SİSTEME GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ



Başvuru kaydı işlemleriniz için "Genel Açıklamalar" ve "Bireysel Başvuru" sayfalarını kullanmalısınız. Başvuru kaydınız tamamlandığında "Aday Bilgilerim" sayfasından bilgilerinizi görebilir ve bu bilgilerin dökümünü alabilirsiniz.

Başvuru kaydınızı gerçekleştirmek için aşağıdaki işlemleri adım adım takip ediniz.

Bireysel Başvuru bölümünde görüntülenen formu doldurunuz. Kayıt işleminizi tamamlamak için Başvuru İşlemine Devam Et düğmesine basınız.

ÖSYM'nin sınav giriş koşullarına dikkat!

  • ais


ÖSYM'nin sınav giriş koşullarına dikkat
ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda, adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşulları.



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan sınavlarda, adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen ADAYLARIN VE SINAV GÖREVLİLERİNİN SINAV BİNALARINA GİRİŞ KOŞULLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikteki birinci bölümde sıralanan maddeler şu şekilde:

MADDE 1(1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan sınavlarda, adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Dayanak

ÖSYM SINAVA GİRİŞ BELGESİ

  • ais


ALS sınava giriş belgesi, DGS sınava giriş belgesi, DUS sınava giriş belgesi, JANA sınava giriş belgesi, KPSS sınava giriş belgesi, kpss sınava giriş belgesi, LYS sınava giriş belgesi, MHUY sınava giriş belgesi, STS sınava giriş belgesi ösym, PMYO sınava giriş belgesi ösym, TODAİE sınava giriş belgesi ösym, TUS sınava giriş belgesi ösym, ÜGYS sınava giriş belgesi ösym, VDK sınava giriş belgesi ösym, YDS sınava giriş belgesiösym, YDUS sınava giriş belgesi ösym, YGS sınava giriş belgesi ösym, ygs
kpss sınava giriş belgesi,ales sınava giriş belgesi

ÖSYM Sınava Giriş Belgelerinde Bulunması Gereken Bilgiler.
SINAVA GİRİŞ BELGESİ
(Bu belgeyi sınava girerken yanınızda bulundurunuz)
T.C. Kimlik No :
Adı, Soyadı :
SINAVA GİRECEĞİ
Merkez :
Bina :
Salon :
Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Süresi Salon No Salon Sıra No

ÖNEMLİ UYARILAR

Aöf Giriş Belgesi ve Sınavda Yanınızda Bulunması Gerekenler

  • aöf

Sınavlardan sorumlu ÖSYM tarafından AÖF sınav giriş yerleri ve Aöf giriş belgesi hakkında açıklamalar yapıldı. Sınava girecek öğrencilerden AÖF deki açıklamalara dikkat etmeleri ve bu gerekliliklere uymaları istendi.


Aöf Giriş Belgesi ve Sınavda Yanınızda Bulunması Gerekenler - Mayıs 2013

Sınavlardan sorumlu ÖSYM tarafından Açık Öğretim Fakültesi sınav giriş yerleri açıklandı.

Sınava girecek öğrencilerden AÖF deki açıklamalara dikkat etmeleri ve bu gerekliliklere uymaları istendi. Sınav giriş belgesini almak için resmi internet sitesini takip etmeniz yeterli olacaktır. https://ogrenci.anadolu.edu.tr bu sayfa üzerinden Açık Öğretim Fakültesinin resmi internet sitesine ulaşabilir ve TC kimlik numaranızla beraber sınav giriş belgenizi alabilir ve sınav yerlerinizi öğrenebilirsiniz.

Sınava Girişte Yanınızda Bulunması Gerekenler

AÖF sınavına giriş yerlerinizi öğrendiniz mi? İşte 2013 AÖF giriş yerleri belgesi

  • aöf

AÖF sınavına nerede gireceksiniz? Giriş yerleri belli oldu. 2013 AÖF Bahar dönemi sınav yerleri belgesini bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

2013 AÖF Bahar dönemi sınav yerleri açıklandı. Öğrenciler 4-5 mayıs tarihinde yapılacak olan 2013 AÖF Bahar dönemi sınav giriş yerlerini AÖF'ün internet sitesinden öğrenebilirler...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim (AÖF ), İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerin 2012-2013 öğretim yılı Bahar döneminde sınava gireceği yerler belirlendi. Öğrenciler TC kimlik numarası ile aşağıdaki linkten belgelerin çıktısını alabilecekler

4-5 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak AÖF Bahar Dönemi Sınavına girmek için AÖF sınav giriş belgesi almak için yapılması gereken işlemler şunlar:

Açıköğretim Bahar Dönemi Sınav Giriş Belgeleri İÇİN TIKLAYINIZ....

(Öğrenciler açılan sayfada Açıköğretim Öğrenci Otomosyonu (TÜRKİYE) bölümüne tıklayarak oturum açabilirler)

AÖF (Açıköğretim) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

  • aöf

AÖF (Açıköğretim) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (AÖF 4-5 Mayıs)


4-5 Mayıs AÖF sınav giriş yerleri ve AÖF sınav giriş belgeleri AÖF'nin resmi sitesinden duyuruldu. AÖF öğrencileri iki gün boyunca ter dökecek. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF'de sınav heyecanı yine başladı. AÖF sınav yerleri ve AÖF sınav giriş belgeleri açıklandı. 2013 AÖF Bahar dönemi sınav yerleri açıklandı. Öğrenciler 4-5 mayıs tarihinde yapılacak olan 2013 AÖF Bahar dönemi sınav giriş yerlerini AÖF'ün internet sitesinden öğrenebilirler...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim (AÖF ), İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerin 2012-2013 öğretim yılı Bahar döneminde sınava gireceği yerler belirlendi. Öğrenciler TC kimlik numarası ile aşağıdaki linkten belgelerin çıktısını alabilecekler.
AÖF SINAV YERİ ÖĞRENMEK VE BELGE ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2013 TUS ve DUS aday işlemleri

  • ais


ÖSYM 2013 TUS ve DUS aday işlemleri

2013-TUS ve DUS tercih işlemleri 8-13 Mayıs arası yapılacak

2013-TUS ve DUS İlkbahar Dönemi Sınavı tercih işlemleri 8-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.



Bu haberin mail olarak size ulaşmasını mı istiyorsunuz? Sağlık Aktüel Mail Grubu'na dahil olmak için tıklayın!..






2013 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) İlkbahar Dönemi Sınavı tercih işlemleri 8-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.

Tercihler, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak yapılacak.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak ve adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

AİS 2013 ALES İlkbahar soru ve cevapları

  • ais

DUYURU
(15 Mayıs 2013)


2013 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2013-ALES)
İlkbahar Dönemi: Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının Yayımlanması
12 Mayıs 2013 tarihinde yapılan 2013-ALESİlkbahar Dönemi Sınavı’nıntemel soru kitapçığı ile cevap anahtarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adaylara duyurulur.


ÖSYM BAŞKANLIĞI


2013-ALES İlkbahar Dönemi Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69151/h/ales2013ilkbahartemelsorukitapcigi.pdf
Telif Hakkı: ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan sınav soru kitapçıklarının telif hakkı ile koruma altındadır. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan Hangi amaçla olursa olsun, tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması yasaktır.

ÖSYM sınavlarında kopya çekenlere hapis cezası

  • ais


ÖSYM sınavlarında kopya çekenlere hapis cezası
YGS, LYS, SBS, KPSS adayları dikkat!

Yargı kararı olmadan artık sınav kağıdını görmek mümkün olmayacak. ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlar için adaylar artık, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde başvurarak soru ve yanıt kağıtlarını göremeyecek.

Hürriyet'in haberine göre, ÖSYM sınavlarında kopya çekenler de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklar.

Dün akşam TBMM'ye sunulan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 6. Maddesi bu haliyle kabul edilirse memur adayları ile lise ve üniversite öğrenci adayları başta olmak üzere ÖSYM'nin sınavlarına girenler artık sınav kağıtlarını göremeyecekler.

İŞTE O MADDE:

Gelen itirazlardan bunalan ÖSYM'nin isteğiyle eklenen hüküm şöyle:

2013 AÖF vize sınav sonuçları açıklandı

  • aöf

Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçları AÖF'nin resmi sitesinden duyuruldu.

AÖF sınav sonuçları açıklandı. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerinin merakla beklediği haber geldi. 4-5 Mayıs tarihinde yapılan AÖF sınav sonuçları belli oldu. AÖF bahar dönemi vize sınavı sonuçları açıklandı.

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

Türkiye'nin 81 iliyle birlikte KKTC'de yapılan ve milyonlarca öğrencinin ter döktüğü AÖF sınavının sonuçları merakla bekleniyordu.

Sonuçların çok geçmeden açıklanması AÖF öğrencilerini mutlu etti.

BÜTÜNLEME HAKKI YOK

AÖF sonuçlarına http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. AÖF sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

AÖF güze dönemi vize sınavlarının sonuçlarının geç açıklanması AÖF öğrencilerini tedirgin etmiş ve bu duruma tepki göstermişlerdi.

Adaylar için sınav yerlerine emanet dolabı

  • ais

Adaylar için sınav yerlerine emanet dolabı
Sınav yerlerine emanet dolapları geliyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, öğrencilerin sınav salonuna hiçbir şey sokamamalarının zorluk oluşturduğunu belirterek ilerleyen zamanlarda sınav yerlerinde emanet dolaplarının yapılacağını söyledi.

ÖSYM Başkanından YDS eleştirilerine cevap

  • ais

ÖSYM Başkanından YDS eleştirilerine cevap


-

ÖSYM Başkanı Demir, adayların konuşma ve dinleme becerilerini de ölçmeyi hedefleyen elektronik sınav uygulaması için çalışma başlattıklarını bildirdi.


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Marmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi'nce, Üsküdar Belediyesi Yeni Evlendirme Dairesi Restoranında düzenlenen İletişim Buluşmaları-II'de yaptığı konuşmada kurumun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Demir, son iki yılda önemli adımlar attıklarını belirterek, her türlü zorluk ve eleştiriyi göze alarak bir değişim süreci başlattıklarını söyledi.