2013 yılı Mart ayı konuları

Açıköğretim sınav sonuçları açıklanıyor

  • aöf

AÖF sınav sonuçları (Açık Öğretim Fakültesi) için herkes beklemede... Sonuçların Cuma günü açıklanacağı bekleniyordu ancak yetişmedi.

AÖF sınav sonuçlarının açıklanması dün mesai bitimine yetişmedi. Yetkililerden açıklama geldi. Yetkililer sonuçların sisteme girilmeye devam ettiğini ancak söyledikleri gibi dün mesai bitimine kadar yetiştiremediklerini söyledi.

Bu nedenle Açıköğretim Fakültesi AÖF sınav sonuçları için bugün de çalıştıklarını, eğer yine mesai bitimine kadar yetişmezse açıklamanın 4 Mart Pazartesi gününe kalacağını bildirdiler.

AÖF hakkındaki gelişmeler yine ilk önce sabah.com.tr'de olacak.

AÖF öğrencileri bütünleme sınavı istiyor

  • aöf

Açıköğretim Fakültesi öğrencileri isyan bayrağını çekti.

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinden her gün yüzlerce mesaj alıyoruz. Öğrenciler bütünleme sınav hakkı talep ediyor.

Serdar İplikci'nin haberine göre, öğrenciler yeni sınav sistemine isyan eden öğrenciler Güz ve Bahar dönemine ek olarak bütünleme sınavını istiyorlar.

AÖF'nin bu durum karşısında henüz bir açıklama yapmış değil. Ama bu şekilde devam ederse AÖF öğrencilerinin seslerini duyurması an meselesi...

İŞTE 2012- 2013 ÖĞRETİM YILI AÖF SINAV TARİHLERİ

Bahar Dönemi Ara Sınavı 04 – 05 Mayıs 2013
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 01 – 02 Haziran 2013

DERS GEÇME İLE İLGİLİ BİLGİLER VE KULLANILAN KISALTMA VE TERİMLER

1. AA ile CC arası "Geçer" notudur.
2. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur;
Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
3. FF, YZ, DZ "Kalır" notudur. Bu dersler tekrar alınmak zorundadır.

Osmanlıca okuyabiliyor musunuz

  • admin

* Evet çok iyi derecede okuyabiliyorum
* Osmanlıcayı okuyabiliyorum
* Okumayı çok istiyorum, öğreneceğim inşllah
* Hiç niyetim yok, vaktim de yok. Nemelazım!

Türkçe, İngilizce'nin esiri oldu

  • garip

Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Üyesi Prof. Abdurrahman Güzel, Türkçe'nin Selçuklu ve Osmanlı devletleri dönemlerinde bile hiçbir suretle Arapça ve Farsça'nın tesiri altında kalmadığını belirterek, "Günümüzde ise Türkçe, İngilizce'nin esiri olmuştur." dedi. Muğla Üniversitesi (MÜ)'nin evsahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu, 23 ülkeden 230 bilimadamının katılımıyla başladı. İki gün boyunca dört salonda 30 oturumun yapılacağı sempozyumda, 198 bildiri sunulacak. Yazılı, sözlü ve görüntülü iletişim aracı olanrak Türk dili, teknoloji ve Türk dili, kültür taşıyıcısı olarak Türk dili, ticaret dili olarak Türk dili, yakın coğrafyalar arası Türk dili, dünyadaki Türkoloji çalışmaları, Türkçe'nin eğitim ve öğretimi gibi konular ele alınacak.

Rüya Tabirleri Arama Motoru

  • garip

Rüyalar, insanların bilinçaltında gizlenmiş mesajlar ve sembollerle dolu bir dünya sunar. İslam kültüründe rüyaların önemi büyüktür; çünkü peygamberlerin hayatında rüyalar, Allah'ın mesajlarını iletmek için bir araç olarak kullanılmıştır. Diyanet Rüya Tabirleri Arama Motoru, bu mistik dünyanın kapılarını aralayan, binlerce kelimenin İslami rüya yorumlarını içeren bir hizmet sunmaktadır.

Yeni Bir Siteyle Merhaba

Bugün yeni bir siteyle merhaba dedik.

Sitemizde çalışmalarımız devam ediyor. En güncel yazılarla buradayız

bizi takip etmeye devam ediniz..

Ev veya araba için kesilen kurban etinden kimler yiyemez?

  • kurban

Ev alınca veya araba alınca kesilen kurbandan kimler yiyemez. Birde kurbanın evin önünde mi kesilmesi gerekir?

Ev veya araba alındığında eğer araba alırsam, ev alırsam kurban keseceğim diye bir adak söz konusu değil de "Cenabı Hak bana ev almayı veya araba almayı nasip etti, sağlık sıhhat içerisinde oturayım" diye, şükür maksadı ile kurban kesilirse (evin önünde kesilmesi şart değildir) onun etinden kendi ailesi ve tüm akrabalarının yemesinde bir sakınca yoktur.
Ancak ev alırsam, araba alırsam kurban keseceğim diye adak ta bulunuldu ise, o zaman adayan kimsenin hanımı, çocukları, torunları, torunlarının çocukları, yine annesi, babası, dedeleri ve neneleri olmak üzere usul ve furu'undan kimse yiyemez. Fakir fukaraya dağıtılmalıdır.

http://www.fetvalar.com/sorularla-cevabi-1042.html

Açıköğretim'de okuyanlara kötü haber!

  • aöf

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür net konuştu.

Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür bugün yapmış olduğu açıklamada, bu sene dönem başında almış oldukları karardan dönmelerinin söz konusu olmadığını ve kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtti.

Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini hatırlatan Özgür, "Bu nedenle öğrencilerin değerlendirilmesi bağıl sisteme geçmiş oldu. Örgüt eğitimle bu geçişlerin sağlanması adına öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak" dedi.

AÖF'LİLERİN BÜTÜNLEME İSYANI SOSYAL MEDYADA

Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF Açıköğretim öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.

AÖF'de kayıt yenileme dönemi başladı

  • aöf

Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim, İktisat, İşlemle Fakültelerinde Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı.

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri'ne kayıtlı öğrencilerin 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 11-22 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Bu tarihler içerisinde kaydını yeniletmeyen öğrenciler Bahar Dönemi'nde öğrencilik hizmeti alamayacak. Zonguldak Açıköğretim Bürosu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri'nin 2012-2013 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri birinci aşama, 'Ders Ekle-Sil', ikinci aşama 'Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi' olarak iki aşamada gerçekleştirilecek.

AÖF'lilere ücretsiz birebir ders!

  • aöf

Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) uzaktan öğretim uygulayan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencilerine yönelik ''Akademik Danışmanlık Dersleri''nin bahar dönemi, 23 Mart'ta başlayacak.

AÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akademik Danışmanlık Dersleri, 31 Mayıs'a kadar ülke genelinde 91 merkezde gerçekleştirilecek.

Öğrenilmesinde güçlük çekilen 12 dersin yüz yüze işlenmesi amaçlanan derslere, AÜ'nün Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin öğrencileri, hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecek.

Öğrenciler, devam zorunluluğu bulunmayan ve hafta içi akşam saatlerinde gerçekleştirilecek derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, 18 Mart'tan itibaren AÖF Eskişehir Bürosu'ndan ya da ''www.anadolu.edu.tr'' internet adresinde bulunan ''Açıköğretim'' başlığı altındaki ''Akademik Danışmanlık Hizmetleri'' bölümünü inceleyerek öğrenebilecek.

Açıköğretimden mezuniyet kolaylaştı

  • aöf

Yaklaşık 2 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde uzun süren çalışmalar sonrasında yeni bir sisteme geçildi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) sınav ve sınıf geçme sisteminde ''koşullu geçme'' yönteminin uygulanmaya başlandığını belirterek, ''Sistem, çalışan öğrencimiz lehine oldu. Yıllarca bir dersimizde başarı oranımız yüzde 20'de iken şu anda yüzde 50'lere çıktı'' dedi.

Prof. Dr. Aydın, AÖF'de 3 yıl süren çalışmalar sonrasında 2012-2013 akademik yılında itibaren eğitim-öğretimde dönemlik kredili sistemine geçilerek yaklaşık 2 milyondan fazla öğrencinin intibaklarının yapıldığını söyledi.

Daha önce vize-final ya da vize-final-bütünleme sonuçlarına göre 100 üzerinden 50 ve üzeri puan alan öğrencilerin dersten geçtiğini, alamayanların da kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Aydın, yeni sistemde bunun tamamen değiştiğini anlattı.

MEB, aileleri ikna edecek

  • meb

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile liseye gitmeyen öğrencileri tek tek tespit edecek.

Bakanlık, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği uyarı yazısı ile 8. sınıftan sonra liseye devam etmeyen öğrencilerin belirlenmesini istedi. Eğitime devam etmediği öğrenilen çocukların okula devam etmesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde veliler ziyaret edilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 7 Mart'ta 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 'Ortaöğretime Kayıt' başlıklı bir uyarı yazısı gönderdi. Bakan Nabi Avcı, imzalı yazı da, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte lise eğitimin zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı. Yazı da, 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 26'ncı maddesinde yapılan değişiklikle ortaöğretimin zorunlu hale getirildiği vurgulandı.